... de wereld verandert als je zelf beweegt ...

Bedrijfsconsult

Succesvol ondernemen

 

Succesvol ondernemen staat of valt met visie.

Niet alleen de strategische visie voor het bedrijf zelf maar ook met je persoonlijke visie. Zoals waarom je begint of bent begonnen met je bedrijf.  Je intrinsieke motivatie. De intentie. Dat is de werkelijke energie die in het bedrijf zit. En dat bepaalt letterlijk de gang van zaken!

 

Vanuit mijn achtergrond als universitair econoom heb ik geleerd naar strategie, processen en cijfers te kijken. In de economie zijn mensen ondergeschikt. In een economie van het land en in bedrijven. Groei van de economie en winst maken in een bedrijf zijn hoofddoelstelling. Hierin zijn ‘de mensen’ de middelen. Maar mensen reageren niet meer vanuit ratio alleen zoals lang is aangenomen. We hebben gevoel en dat botst steeds meer met de systemen.

Ondertussen bepaalt iedereen in de organisatie wel de sfeer en daarmee de spirit van het bedrijf. Samen ben je de som van alle energie die iedereen mee brengt. Is dat versterkend of negatief. Hoe zijn de verhoudingen op het werk, is er een ‘platte’ organisatie of veel hiërarchie , is er veel communicatie en heeft iedereen inbreng.

Op dit moment wordt de bedrijfsvoering van Elon Musk geroemd om zijn visie op zijn personeel, hun bijdrage en motivatie optimaliseren door zogezegd mededinging en inbreng. Dat lijkt een fantastisch model maar werkt alleen voor mensen die zich thuis voelen in dit systeem van uiterste prestaties leveren en jezelf totaal geven voor het bedrijf. Ook privé.  Niet iedereen past deze schoen. En daarmee bestaat het personeelsbestand uitsluitend uit zeer competitie-gerichte personen. Het wordt gebracht als de ultieme oplossing maar leidt uiteindelijk tot veel verloop. Het weerspiegelt wel heel duidelijk de visie en instelling van de eigenaar. Wilt u ook zo’n bedrijf? Dan heeft u mijn consult niet nodig, er is genoeg peptalk van Musk als verklaarde goeroe te vinden op internet.  Ik ga uit van synergie, de juiste mensen op de juiste plaats, respect en balans. Groepen die goed functioneren bestaan uit een mix van verschillende typen mensen die elkaar aanvullen, stimuleren en elkaar wat gunnen. Dat geldt ook in relatie tot een directeur, eigenaar.

Voor vragen als: is bedrijf X een interessante uitbreiding voor ons? kijk ik niet naar de cijfers. Dat heeft u zelf al gedaan. Ik kijk naar de energie van een organisatie en of het bij elkaar past. Wat is de energie van een organisatie? Voor mij als hoogsensitief persoon is dat simpel een waarneming. Meestal te omschrijven in een paar bewoordingen. En naast de analyse of organisaties bij elkaar passen komt automatisch naar voren waar de valkuilen zitten. Die ik dan ook nog als bedrijfseconoom kan beoordelen.

….alles is energie, frequentie, informatie…. De Wet van Harmonie (Pythagoras)

Vragen op velerlei terrein komen voorbij. Bedrijfsanalyse, cultuuromslag, strategische visie, teamanalyse, de echte parels in het personeelsbestand zien, expansie, partners, conflicten, en nog veel meer zoals een nieuwe medewerker selecteren.

Grote bedrijven lijken grote conflicten te hebben maar heel vaak is het te herleiden tot enkele cruciale keuzes. Het is de uitdaging inzicht te verhelderen in de gevolgen van uw algemene strategie, bedrijfsinzicht, marketing strategie, bedrijfscultuur, en conflicten te herleiden naar de kern.

Zoek en vind de echte parels in uw bedrijf en weet ze te waarderen. Ze komen namelijk niet vanzelf bovendrijven. Ze doen ongezien op de achtergrond hun werk. De “luidruchtigen“ en de “jaknikkers” dragen immers het minst bij.  In het verlengde daarvan ligt teamanalyse, zoek de verborgen kwaliteiten in een team, verander teamgevoel door verplaatsing.  Ontwikkel teamgeest vanuit verbinding.

Hetzelfde geldt ook voor uitbreiding of een andere verandering op het hoogste niveau. Vind zakenpartners die bij u passen, die zorgen voor synergie en een voor uzelf werkbare oplossing. Zaken doen vanuit verbinding.

Counseling voor zelfstandige professionals

Een druk bezet leven, eigenwijs, alles zelf wel weten. Een snelle geest en intelligentie kunnen ook tegen je gaan werken. De accu raakt leeg en het hoofd overbelast. En in de directe omgeving valt niet te praten over stress, als zijnde een zwakte. Volharding en doorzettingsvermogen zorgen niet meer voor het slagen van de missie maar voor uitputting. Tijd voor ontleding en onverbloemd inzicht.

Training

Een spirituele personeelstraining, één die prikkelt ter persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke weerbaarheid. Voorbeelden zijn onder andere: teambuilding ‘the alternative way’, kansen zien in een reorganisatie, pensioen in zicht.

Coaching

Even een tijdelijke sparring partner om verder te gaan met hernieuwd inzicht en motivatie.

Nieuw perspectief en uitdaging vinden. Of voortgang kunnen bespreken, op gezette tijden even evalueren.

Coaching kan ook betrekking hebben op loopbaan evaluatie en persoonlijke ontwikkeling. Krijg je “ratio denken en willen” weer in lijn met “voelen en emotie”. Voel weer inspiratie en word blij van je werk!

Maak vrijblijvend een afspraak voor het bespreken van vragen en de mogelijkheden.

Blijf ontdekken, ontwikkelen en vernieuwen. Nieuwsgierig blijven is mijn motto.